Csirkés alagút
2015 már 22

Hozzávalók 1 rúdhoz:

  • 3 nagyobb csirkemell filé
  • 300-400 g szeletelt bacon
  • 3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
  • 200 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
  • 3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
  • só, bors


Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
  3. A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk.
  4. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal.
  5. Végül a csirkét is beleforgatjuk.
  6. A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirketölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk.
  7. A hézagok eltüntetésére, még tehetünk bacont.
  8. A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
  9. Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.