Diós piskóta, vaníliás diós krémmel, ennél finomabbat el sem lehet képzelni!
2014 aug 23

Lágy és puha piskóta, mennyei krém, tökéletes ízharmónia. Ha egyszerű és fincsi sütit akartok készíteni, ezt ajánlom!

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 25 dkg barna cukor
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fél citrom héja
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • 4 evőkanál víz

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 tasak vaníliás cukor

A tetejére:

  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál főtt kávé

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze! Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 perce át, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.